Private residence in Lusaka – Zambia by office25architects

This private residence stands out for its simple design and clear volumes. It is developed in two levels. The ground floor is the main level of the house, as it comprises the most major areas. At the center there is an internal courtyard, which brings natural light all over the interior. All the uses of the house surround this courtyard and the circulation is made through the long gallery space. The different size livings rooms, private bedrooms, sports and leisure facilities and utility and service spaces are all placed at the ground floor and all have direct access at several covered patios and gardens of the house.

The indoor swimming pool is an important element at the house and gives a great dynamism at the back façade as it continues outside to an outdoor pool till the end of the building and creates a impressive waterfall.

The materials, which have been used at the residence, are concrete, stone, black granite, wooden elements and glass panels.

In collaboration with “G+G Develpers” and “Kasetas architectural concepts”.


by office25architects

Tags: ,

Categories: Residents

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: